2018-06-04 13:39:26• hírek • Bede Emőke

185 km/h-val hasított a hétvége leggyorsabbja

Képünk illusztráció.
Képünk illusztráció.

Igencsak eseménydúsra sikeredett a közlekedési rendőrök hétvégéje: szép számban akadtak horogra gyorshajtók és ittas vezetők is.

Az egyenruhások ezúttal a megye főbb útvonalait vették célba, fegyvertárukból pedig nem hiányzott a radar és az alkoholszonda sem. Ennek köszönhetően több mint 350 pénzbírságot osztottak ki, melyeknek összértéke a 100 ezer lej felé közelít.
 

Huszonnégy esetben kiegészítő intézkedésként a sofőrök jogosítványát is felfüggesztették. Tizennyolcan amiatt váltak ideiglenesen gyalogossá, mert sietősre fogták a dolgot. Azokon az útszakaszokon, ahol egyébként 50-nel, 70-nel, illetve 100-zal lehetne csak hajtani, a radar nem egy olyan sofőrt kapott lencsevégre, akik jócskán túllépték a sebességhatárt. A hétvége "leglassabb gyorshajtója" 101-el, a leggyorsabb viszont 185-tel hasított. S mint tartja a nóta, nem csak a húszéveseké a világ, ugyanis a radar által bemért sofőrök között volt 18, de 63 éves is.
 

Emellett olyanok is lebuktak, akik azt követően ültek volán mögé, hogy már előzetesen legurítottak néhány italt. Nagykárolyban például egy gencsi férfi  által megfújt szonda 0,55 mg/l alkoholkoncentrációt mutatott, Vámfaluban azonban nem kevesebb mint 1,40 mg/l jelent meg a készülék kijelzőjén. Talán innen merítette a 45 éves férfi a bátorságot, hogy jogsi nélkül autóba üljön. Csakhogy az ital már reflexeit is eltompította, így a fickó egy út szélén parkoló autóval ütközött össze. Szerencsére nem sérült meg senki az eset során, csak anyagi károk keletkeztek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: